Praha.cz

 
Na běžce čeká nejkrásnější maraton světa
Pondělí, 27. duben 2015 12:49
Na běžce čeká nejkrásnější maraton světa

Na první květnovou neděli se připravují běžečtí vytrvalci z České republiky i z celého světa. Čeká je jeden z nejkrásnějších maratonů světa Volkswagen Maraton Praha, který začíná a končí na Staroměstském náměstí a vede srdcem historické metropole, podél Vltavy i různými pražskými čtvrtěmi. První maratonské metry na jedenadvacátém ročníku doprovodí Smetanova Vltava a více než dvacet kapel podél trati pak povede každého závodníka do cíle.


Závody


Deset tisíc účastníků maratonu vyrazí na trať dlouhou 42,195 km v 9 hodin ráno ze Staroměstského náměstí. Pokud se na dlouho trať někdo necítí, ale chce se aktivně zúčastnit maratonského dění, může běžet na dm rodinném minimaratonu. Na trati dlouhé 3 km vyrazí rodiny i jednotlivci z náměstí Republiky a v cíli na Staroměstském náměstí se mohou pobavit s Maraton Music Festivalem.


Maraton Music Festival


Nedílnou součástí každého závodu RunCzech je Maraton Music Festival. Během dvanácti let na něm vystoupilo více než 650 tuzemských i mezinárodních kapel, včetně stovek pouličních zpěváků, muzikantů, DJ's, hráčů samby, tanečníků, polykačů ohně a mnoha dalších bavičů a kejklířů. Současně působí jako povolený doping pro běžce i diváky. Hudba vyvolává v běžcích povzbuzující účinky, vlévá divákům krev do žil či přitahuje davy do ulic.


Dopravní opatření


Maraton však není jen sváteční sportovní událostí, ale nese sebou i nepříjemnosti spojené s dopravními omezeními. Informace o dopravních uzavírkách naleznete na stránkách www.runczech.com či na bezplatné dopravně-informační lince 800 165 102, která je v provozu od dnešního dne až do soboty 2. května od 9 do 18 hodin. V den závodu bude pak k dispozici bezplatná linka 800 100 991 od 8 do 16 hodin.


V neděli 3. května bude také dopravu řídit Policie ČR ve spolupráci s Městskou policií Praha. Od osmé hodiny ranní do šestnácté hodiny budou postupně po trase uzavírat a otevírat ulice a křižovatky.


Mějte tedy pochopení a trpělivost s dopravním omezením či se raději přijďte pobavit ať už se startovním číslem na hrudi, nebo v roli diváka! Více informací o závodu a bohatém doprovodném programu naleznete na www.runczech.com.


Foto a zdroj: www.runczech.com

(ewe)